FRI FRAKT OVER 600,-

Vasketips til våre produkter

De fleste av våre produkter av laget av polyester. Vi gi dere noen tips for vasking av polyester for å minske det menneskelige miljøavtrykket

Alle syntetiske materialer gir fra seg mikroplast, det meste løsner i vask. Produkter laget for lang levetid mister midre fiber, samtidig som eldre produkter mister mer.

Håndvaskes

Våre produkter skal håndvaskes. Vi anbefaler deg å bruke vaskeposen Guppyfriend vaskepose ved både håndvask og maskinvask. Den kan kjøpes på blant annet kid.noeller så kan den kjøpes direkte fra Guppyfriend her.

Litt om mikroplast

Hver gang et produkt i f.eks polyester eller fleece blir vasket i maskinen løsner det små biter med mikroplast som blir skyllet ut med vaskevannet. Renseanleggene filtrerer i dag allerede ut mikrofiber, men effektiviteten varierer fra 65-92 prosent.

Dette kan reduserte spredningen av mikroplast

  • Vask så sjeldent som mulig
  • Bruk Guppyfriend vaskepose ved både håndvask og maskinvask
  • Ikke bruk mer vaskemiddel enn nødvendig
  • Vaske på max 30grader

 

Guppyfriend vaskepose 

Guppyfriend vaskepose er en vaskepose som filtrerer ut mikroplast og hindrer de å bli skylt ut i vannet. Etter vask skal man ta ut mikrofibrene som samler seg i Guppyfriend vaskepose og kaste det i restavfall. Du kan lese mer om Guppyfriend vaskeposen her.

Reach-test

Her kan du se reach-tester av Tinkafu produkter.

Referanser

Halver ditt utslipp av mikroplast fra klær - Aftenposten

Slik kan vi redusere mikroplast i havet - Kid.no